lysplanlegging-hytte-1.jpg

Drømmehytte i Hemsedal

En nybygget hytte i Hemsedal som var et kjærlighetsprosjekt der ingen detaljer ble overlatt til tilfeldighetene. Bestillingen var å skape god belysning som ikke tok for mye fokus fra arkitektur og utsikt.

Hytta ble bygget på en fantastisk utsiktstomt, og arkitekturen er nordisk med rene linjer og gjennomgående bruk av mørke materialer. Store vinduer lar naturen spille hovedrollen som dekorelement – vinduene erstatter kunsten på veggen.

 

- Bestillingen her var å skape god belysning som ikke kom i veien for arkitektur og rene linjer. Belysningen skulle harmonere, men ikke skape uryddighet. Være god, men synlig bare på de stedene der man velger det. Samtidig var det viktig at lampene som ble valgt harmonerte med stilen, forklarer Linda som var lysplanleggeren i dette prosjektet.

 

Prosjektet hadde flere elementer som gjorde belysningen utfordrende, noe som var grunnen til at en lysplanlegger ble involvert tidlig i prosessen. Mørke vegger tar mye av lyset og store vindusflater krever riktig plassering av armaturer for å unngå reflekser. I tillegg har hytta skråtak og stor takhøyde, noe som også stiller krav til hvilke armaturer som kan brukes.

 

- I dette prosjektet har vi skapt god grunnbelysning gjennom en kombinasjon av kraftige LED-profiler og downlights. Da er det større spillerom til å velge de dekorative lampene som harmonerer med stilen ellers og gir wow-effekten, sier Linda.